Verslag activiteiten

De opbouw van de kerststal gaat alsmaar vlotter en vlotter, deels door de vele helpende handen die weer ter beschikking waren. Met om en bij de 10 personen was de klus snel geklaard. Routine!! Toch moesten er weer enkele hindernissen worden genomen: geen parkeergelegenheid aan de kerk, of problemen aan de ingang van de maalderij.

Dit jaar hadden we wél geluk met het (echt warme) weer en hebben we bij beide fietstochten kunnen genieten van een blauwe hemel. Voor beide tochten waren we met 13 personen en het was onderweg gezellig bijpraten onder elkaar. De beide tochten waren om en bij de 30km

Om de bestuursleden te bedanken voor hun inzet is er een jaarlijks etentje voor-zien. Dit jaar ging dit door in de Degustatie in Malle. Met een aperitief, een voor-gerecht, hoofdschotel en nagerecht uit een keuzemenu was er voor ieder wat wils. Ook werd Mario bedankt voor zijn jarenlange inzet in het KWB bestuur. Dit was wederom een geslaagd avondje.

Het niveau van deze derde kookles was wéér van een hoog niveau. We startten met Indische gehaktballetjes met een overlekker dipsausje. Daarna stond een fantastisch vissoepje op het menu (ook met langoustines). Daarna een stoofpotje met vergeten groenten (alhoewel, vergeten ….) vermengd met konijn en lamskroon. Als afsluiter was er nog Griekse cake. Tussendoor ook een heerlijk glas wijn (of water), en we kunnen er weer tegen! Merci Omer, om onze suggesties opnieuw op deze manier in een menuutje te gieten! (overschotjes hadden we niet: de stevig repeterende KWB-acteurs hebben genoten van alle lekkers!)

Bij deze is ook de 2e kookavond alweer een feit. En het was heerlijk smullen van een topmenu! Soms moeten we wel heel creatief zijn (foto: een Wechelse versie van ‘au bain-marie’), maar dat doet niets af van de smaak! Het begonnen met een salade van zeevruchten, waarna een feestelijk soepje de revue passeerde. Daarna als hoofd-schotel, hertenragout met een slaatje en peterselie-ui aardappeltaartjes. Voor het nagerecht stond er witte chocolademousse met praliné en oranjebloesem op het programma. Annelies leerde ons daarvoor oa met thermometers werken, wat bij sommigen toch wat koudwatervrees uitlokte. Maar wat een heerlijk dessert!!!